Varför kopplas Bluetooth bort och återansluts?

Om Bluetooth-hörapparaterna stängs av kopplas de automatiskt bort från den andra parkopplade enheten, t.ex. mobiltelefonen.

Andra anledningar till att kontakten med telefonen avbryts:

• Hörapparatens batteri kan ha tagit slut
  • Bluetooth är inaktiverat i telefonen.
  • Det är för långt avstånd mellan telefonen och hörapparaterna (över tio meter). Om hörapparaterna kopplades bort på grund av att de var utom räckvidd kan det ta upp till två minuter innan de återansluts.
  • Telefonen kan vara ansluten till en annan enhet (till exempel Bluetooth-systemet i bilen).