Vad är skillnaden mellan Bluetooth Classic och Bluetooth Low Energy?

Bluetooth är ett nätverksprotokoll för trådlös kommunikation med kort räckvidd (som WiFi) som utformats för att snabbt och automatiskt ansluta enheter utan kablar. Det kan användas för att ansluta:

• mobiltelefoner till varandra för utbyte av bilder, ringsignaler, musik osv.
  • dator till enheter som möss, tangentbord, skrivare osv.
  • headset till mobiltelefoner för handsfreeanvändning (Bluetooth-bilsatser).

Bluetooth-enheter upptäcker varandra och ansluter automatiskt, vilket förenklar kommunikationen mellan enheter.

Den aktuella versionen av Bluetooth är 4.2, och den har två versioner: Bluetooth Classic och Bluetooth Low Energy.

• Bluetooth Classic är perfekt för att ansluta mobiltelefoner till Bluetooth-headset för telefonsamtal.
  • Bluetooth Low Energy är en mycket strömsnål Bluetooth-version som är avsedd för strömsnåla sensorer och tillbehör. Den är perfekt för tillämpningar som inte kräver kontinuerlig anslutning, men är beroende av en lång batterilivslängd. Den lämpar sig inte för att streama ljud.
Bluetooth-hörapparaterna är Bluetooth 4.2-certifierade, har stöd för handsfreeprofilen (HFP) för telefonsamtal och Bluetooth Low Energy (BT LE) för Remote Plus-appen.