Vad menas med att Bluetooth-hörapparater är trådlösa?

Bluetooth-hörapparaterna använder det senaste Bluetooth-protokollet med 2,4 GHz-band. Äldre modeller av hörapparater kallas ”trådlösa”, men de använder en digitalt kodad induktiv länk på 10,6 MHz. De olika enheterna är inte kompatibla.

Obs! Det går INTE att uppgradera äldre hörapparater så att de har stöd för Bluetooth-teknik med 2,4 GHz-band.

För närvarande har följande Unitron-hörapparater stöd för det senaste Bluetooth-protokollet med 2,4 GHz-band:

Moxi All

I det här avsnittet kallas dessa hörapparater förBluetooth-hörapparater eller helt enkelt hörapparater