Sverige
Besök webbplatsen för Brukare Besök webbplatsen för Professionella
A Sonova brand

Nyheter från Unitron

Feb 21, 2017
Unitron lanserar ny plattform och världens minsta laddningsbara hörapparat

Tempus tar kommandot över konversationer medan Moxi Fit R ger fulländad flexibilitet och komfort

21 februari 2017 – Kitchener, KanadaUnitron, en global innovatör inom hörsellösningar, tillkännagav idag världens minsta laddningsbara hörapparat i sin klass: Moxi Fit R, som bygger på Unitrons senaste plattform Tempus.

Det här är Moxi Fit R – världens minsta laddningsbara hörapparat i sin klass
Moxi Fit R från Unitron är världens minsta laddningsbara hörapparat som med fulländad flexibilitet och företagets prisbelönta design riktar sig till de 70 % av alla brukare som efterfrågar laddningsbara hörapparater1.


Tack vare den kraftfulla kapaciteten hos den nya Tempus-plattformen är Moxi Fit R:

  • bekväm, och ger över 24 timmars drifttid med 90 minuters trådlös ljudstreaming på en natts laddning,
  • flexibel, med tanke på att den kan använda både laddningsbara batterier och traditionella zink-luft-batterier som reserv,
  • lätt att använda, med en telespole och tryckknapp för optimal kontroll, samt
  • miljövänlig, eftersom den laddningsbara lösningen ersätter upp till 100 vanliga batterier.

  

Unitron_TempusFamily_Version1_LG_RGB_FIN_HR2

   

Dagens hälsovårdskonsumenter efterfrågar samma flexibilitet och bekvämlighet från sina hörapparater som de gör när det gäller smarttelefoner och andra personliga tillhörigheter. Samtidigt vill de inte kompromissa med komforten eller estetiken”, säger Andre de Goeij, Director of Product Management and Product Marketing på Unitron. ”Moxi Fit R undanröjer eventuella kompromisser mellan hörapparatens laddningskapacitet och dess storlek, så att brukarna kan dra nytta av fulländad flexibilitet levererad i världens minsta laddningsbara hörapparat.”

Tempus är bäst på konversationer
Personer som använder hörapparater ägnar nästan ⅔ av varje dag åt att försöka ta del av konversationer2, och konversationer i buller och folksamlingar är de lyssningssituationer som är svårast att överkomma3. I och med Tempus lanseras ny teknologi på marknaden som gör det möjligt för brukaren att aktivt delta i alla slags konversationer, även när dessa äger rum i starkt bakgrundsbuller. Tempus intelligenta SoundCore-teknologi möjliggör detta genom att orkestrera fyra olika funktioner som i samverkan bildar en uppfattning om lyssningsmiljön och gör löpande justeringar därefter. Tempus är 50 % mer tillförlitlig och 36 % snabbare på att identifiera och lokalisera tal än den föregående Unitron-plattformen. Nu uppnås den mest realistiska och naturtrogna lyssningen hittills.

”Traditionella hörapparater kan inte identifiera från vilken riktning talet kommer och hjälper därför inte brukaren som försöker lokalisera konversationstalets riktning”, förklarar Ara Talaslian, Vice President of R&D på Unitron. ”Med Tempus-plattformen har vi gjort enorma framsteg när det gäller tillförlitligheten och vår förmåga att simultant förstå lyssningsmiljön och fastställa exakt från vilken riktning talet kommer. Dessa två egenskaper innebär att brukarens förmåga att förstå och lokalisera ljudets källa når en helt ny nivå. Ljudkvaliteten blir bättre och lyssningsupplevelsen mer realistisk, naturlig och behaglig. När man ser till kapaciteten hos det avancerade ljudsystem som Tempus och den lilla laddningsbara Moxi Fit R utgör tillsammans är detta tveklöst den mest avancerade hörsellösning Unitron har presenterat.”

En ögonblicksbild av brukarens lyssningsvardag
Unitron fortsätter att lansera innovationer bortom själva produkten med målsättningen att förbättra den övergripande brukarupplevelsen, idag genom att släppa en ny sida i TrueFit för brukarinsikter som ger en tydlig ögonblicksbild av brukarens lyssningsvardag. Dagens hälsovårdskonsumenter är mer informerade, mer i kontroll över sin hälsa och kräver en bättre upplevelse. Det banbrytande sammanförandet av Unitrons brukaromdömen och dataloggingen i Log It All ger audionomer tydliga sammanställningar som kan engagera till mer samarbetsinriktade diskussioner med dagens aktiva brukare och bidra till utvecklingen av mer personliga lösningar som resulterar i bättre utfall för brukarna.

 

1 Rechargeable hearing aid preferences survey. Heaingtracker.com. August 2016
2 Global Listening Environment Study. D. Hayes, Unitron 2016
3 MarkeTrak 9:A New Baseline “Estimating Hearing Loss and Adoption Rates and Exploring Key Aspects of the Patient Journey” Final Report March 2015.


 

MoxifitR_Dynamic_Black_400px

  

Om Unitron
Unitron är ett globalt företag som har förstått att hörselvårdsbranschen bygger på starka personliga relationer. Vi har ett nära samarbete med audionomer för att kunna ge människor med nedsatt hörsel en bättre tillvaro. Unitron är del av Sonovagruppen och har en lång meritlista när det gäller att utveckla innovativa hörselprodukter som ger ett naturligt ljud och enastående talförståelse. Unitrons huvudkontor är beläget i Kanada och det är härifrån vi distribuerar alla våra hörapparater till kunder i 60 olika länder. Om du vill ha mer information kan du besöka vår hemsida på unitron.com/se.

Contact:

Tracy Phillips

Unitron Media Relations

+1 519 895 0100 ext 2121

tracy.phillips@unitron.com

Ellyn Winters-Robinson
Ignition Communications
(519) 574-2196
ellyn@ignition.ca

Läs mer
Minimera
Apr 05, 2016
Unitron skapar ny klarhet med Stride™M

Med den lilla, eleganta och diskreta nyheten 312 BTE levererar Unitron branschens högsta utnivå/förstärkning

 

5 april 2016 – Kitchener, Kanada – Unitron, en global innovatör av teknologiskt avancerade hörsellösningar, lanserade i dag Stride M, det senaste och mest diskreta tillskottet i Stride-serien. BÖ-apparaten Stride M 312 bygger på ljudbearbetningsplattformen North™ och levererar kraftfulla prestanda i en modell vars tonvikt ligger på komfort, estetik och intuitiva funktioner – helt i linje med Unitrons brukarfokuserade designfilosofi.

Full av kraft
Stride M är beviset på att kraftfulla prestanda kan levereras i litet format. Bakom-örat-apparaten (BÖ) 312 fyller ut produktfamiljen Stride inom North-plattformen genom att erbjuda förstklassiga prestanda och branschens högsta utnivå. Stride M drar maximal nytta av Norths karaktäristiska funktioner som SpeechZone 2, SoundNav och Sound Conductor och ger brukarna en fantastisk lyssningsupplevelse även i de svåraste av ljudmiljöer. Dessutom erbjuds en telespole för den som behöver.

 

Elegant och diskret
Förutom att leverera häpnadsväckande tydlighet är Stride M Unitrons snyggaste och mest diskreta BÖ-apparat. Hörapparatens diskreta utseende har tagits fram i enlighet med Unitrons brukarfokuserade designfilosofi, vars syfte är att tillhandahålla den komfortnivå och de modeller som audionomer behöver för att övervinna brukarnas tveksamheter när det gäller acceptans och användning.

 

“Stride M är Unitrons minsta BÖ-apparat men levererar ändå branschens högsta utnivå bland 312 BÖ-apparater. Därför är den lämplig för brukare med vitt skilda hörselproblem eller brukare som av olika anledningar inte kan bära receiver-in-the-canal-apparater (RIC)” säger André de Goeij, chef för produkthantering och produktmarknadsföring på Unitron. ”Dessutom är Stride M utvecklad med ett väldigt diskret utseende. Alla våra hörapparater som bygger på North-plattformen är utvecklade för att tillhandahålla den perfekta balansen mellan estetik, fulländad komfort och intuitiva funktioner, men när det gäller brukarfokuserad design kommer ingen annan i branschen ens i närheten av att erbjuda en BÖ-apparat som liknar denna.”

 

Produkten börjar säljas i slutet av april 2016.Om Unitron

Unitron är ett globalt företag som anser att hörselvårdsbranschen bygger på starka personliga relationer. Vi har ett nära samarbete med audionomer för att kunna ge människor med nedsatt hörsel en bättre tillvaro. Unitron är del av Sonovagruppen och har en lång meritlista när det gäller att utveckla innovativa hörselprodukter som ger ett naturligt ljud och enastående talförståelse. Unitrons huvudkontor är beläget i Kanada och det är härifrån vi distribuerar alla våra hörapparater till kunder i 60 olika länder. Om du vill ha mer information kan du besöka vår hemsida på unitron.com/se.

 

 

Contact:

Tracy Phillips

Corporate Media Relations, Unitron

+1 519 895 0100 ext 2121

tracy.phillips@unitron.com

Ellyn Winters-Robinson
Ignition Communications
(519) 574-2196
ellyn@ignition.ca

Läs mer
Minimera
Jun 04, 2014
Unitron firar 50 år

Teknik förändras men relationer fortsätter vara en viktig faktor i företagets historia

4 Juni, 2014 – Kitchener, ON, Kanada – Unitron är stolta över att fylla 50 år av starka relationer till våra kunder och att vi levererat både service och produkter som hjälper våra kunder att i sin tur hjälpa sina kunder.  

 

 

Vid starten 1964 i Newfoundland, Kanada, av kollegorna Fred Stork, Rolf Strothmann och Rolf Dohmer, blev Unitron den första kanadensiska tillverkaren av hörsellösningar. Unitron är i dagsläget ett av de snabbast växande hörapparatsleverantörerna i världen, med globalt och kanadensiskt huvudkontor i Waterloo-regionen, kanadas ’silicon valley’. Idag levererar Unitron hörapprater till ca 70 länder via 20 internationella kontor och ett nätverk av distributionspartners. Genom historien har Unitron stärkts och växt , alltid vägledd av tron att den här branschen byggs av styrkan i personliga relationer, och att produkterna är verkliga möjligheter till att göra livet bättre för människor med hörselnedsättning.

 En historia av innovation för att göra livet bättre

Från begynnelsen har produktutvecklingen fokuserat på produkter och egenskaper som erbjuder verkliga fördelar för användarna. På 60-talet till mitten av 80-talet – de analoga åren – blev Unitron ledande inom BTE för personer med svår till grav hörselnedsättning. På 90-talet, då programmerbara apparater med anpassningsprogram förändrade branschen fanns Unitron där med användarvänliga, intuitiva förbättringar till anpassningsprogrammen som gjorde anpassningar följdsamma och gav en bra förstagångsanpassning. Den digitala revolutionen var på tur vilken skulle förändra branschen för alltid. Först introducerade Unitron Unison, produkten som gjorde digital teknik tillgänglig för alla, och idag fortsätter företaget att utveckla signaturegenskaper med fokus på bevarande och tydlighet av tal, här kan nämnas prisbelönta AntiShockTM, SmartFocusTM och nu senast SpeechZoneTM 2.

Unitron’s President Jan Metzdorff håller i en Moxi Kiss (vänster); En av Unitron’s grundare Rolf Dohmer håller en 210 BTE från 1965 (höger)


Relationer fortsätter vara en faktor

Innovation har alltid varit en viktig del av Unitron’s produkthistoria, men företaget har också bibehållit en fortsatt övertygelse om att relationer är fundamentet till företagssamheten och våra kunders framgång. Förklarar Unitrons President Jan Metzdorff ” sedan starten har Unitron förstått att den här branschen är personlig. Det var sant för 50 år sedan och det stämmer även idag. Relationerna vi byggt med hörselbranschen och hur vi stödjer kliniker att skapa starka band med sina kunder har aldrig varit viktigare.

 

En annan konstant i Unitron’s historia är människor. Fortsätter Metzdorff, ”våra lokala och globala team har alltid jobbat outtröttligt för att stödja våra kunder, samtidigt som de för oss framåt som en växande global organisation. Förmågan, innovation och medkänsla, samt de starka banden de har byggt med våra kunder, har gjort oss till vad Unitron är idag.”

 

Unitron sätter prägel på sin 50 årsdag med lokala event som lyfter fram ’favoritljud” från de gångna 50 åren.

 


Om Unitron
Unitron är ett globalt företag som förstår att hörselbranschen byggs av starka personliga relationer. Vi arbetar i nära relation med audionomer för att förbättra livet för människor med hörselnedsättning. Som medlem i Sonova Group har Unitron en gedigen historia med hörsellösningar som erbjuder naturligt ljud med enastående talförståelse. Huvudkontoret som är beläget i kanada distribuerar kompletta serier hörapparater till över 60 länder. För mer information, vänligen besök oss på vår websida unitron.com (Global) eller unitron.com/se (Sverige).

 

 

Kontact:
Ann Marie Lang
Corporate Media Relations
(519) 895-0100 ext. 2104
annmarie.lang@unitron.com

 

Läs mer
Minimera
Oct 01, 2013
Unitron introducerar Moxi2 och Quantum2 med Flex

 

Nästa generation av Unitrons populära hörapparater erbjuder nya modeller och teknik för att skapa den bästa upplevelsen vid första anpassningen

 

1 Oktober 2013 – Kitchener, Kanada – Idag presenterade Unitron nästa generation av sina populära hörapparater Moxi och Quantum från Era-plattformen. Förutom de nya modellerna Moxi2 och Quantum2, gjorda för att skapa den den bästa upplevelsen vid första anpassningen, erbjuder de nya apparaterna ytterligare utvecklat naturligt ljud och egenskaper över fyra tekniknivåer som gör lyssningsupplevelsen enkel och behaglig.

 

Skapa den bästa upplevelsen vid första anpassningen
Båda produktfamiljerna innehåller signaturegenskaper för en behaglig lyssningsupplevelse och tydlighet av tal som skapar den bästa upplevelsen vid första anpassningen och en generellt ökad kundnöjdhet. SmartFocus2 innehåller förbättringar med en ny nivå av taltydlighet i buller samt minimering av störljud vilket normalt inverkar på mer än 90 procent av en användares hörselupplevelse. Unitron’s automatiska tillvänjningshanterare är bevisat effektiv för nya användare och arbetar genom att starta vid nivån brukaren föredrar, och sedan acklimatisera mot den nivå de behöver, gradvis, komfortabelt och automatiskt.

 

Nya fräscha modeller för maximal flexibilitet
Produktfamiljerna Moxi2 och Quantum2 innehåller nya modeller som erbjuder audionomer än mer flexibilitet att möta användarnas behov. Moxi2 familjen består nu av tre RIC modeller med Moxi2 Kiss och den nya robusta Moxi2 Dura samt den klassiska Moxi, medans Quantum2 erbjuder en hel uppsättning kraftfulla BTE och ITE, inklusive en helt ny BTE.

 

Öka förtroendet med FLEX
Moxi2 och Quantum2 är också tillgängligt med Unitron FLEX:TRIAL, branschens första och enda flexibla samt riskfria hörsellösning för att bygga förtroende och acceptans. Med FLEX:TRIAL kan en audionom anpassa brukare med rekomenderad förstärkning och teknik samma dag, utan extra kostnader eller förpliktelser för brukaren som kan få erfara fördelarna med hörapparater i vardagliga livet genom att låna hem apparaterna över en testperiod. FLEX:TRIAL ger kliniker möjligheten att möta brukarens förväntningar i samklang med att affärerna ökar, en lösning som inte funnits tidigare.

 

”Som ett led i vårt fortsatta åtagande mot våra kunders framgång, fortsätter vi vårt samarbete med audionomer för att förstå deras behov så vi kan försäkra oss om att vi erbjuder service och produkter som gynnar verksamheten och ökar framgången med brukarna.” säger Jan Metzdorff, Unitron’s President. ”Den väldigt viktiga responsen från våra kunder har hjälpt oss att höja ribban med Moxi2 och Quantum2 med fokus på att första anpassningen skall bli den bästa. Vårt breda sortiment ger audionomer fler möjligheter att motsvara förväntningar om den senaste tekniken med naturligt ljud, enkelt och lättlyssnat.”


1 AudiologyNow! 2013, Acklimatisering till förstärkning med hjälp av modeller för gradvis förstärkningskorrigering. Presentatör: Donald hayes, PhD, Unitron Hearing Ltd. Med hjälp av: John Pumford, AuD, Unitron Hearing Ltd.; Paula Folkeard, AuD, Western University.

 

 

 

Om Unitron
Unitron är ett globalt företag som förstår att hörselbranschen byggs av starka personliga relationer. Vi arbetar i nära relation med audionomer för att förbättra livet för människor med hörselnedsättning. Som medlem i Sonova Group har Unitron en gedigen historia med hörsellösningar som erbjuder naturligt ljud med enastående talförståelse. Huvudkontoret som är beläget i kanada distribuerar kompletta serier hörapparater till över 60 länder. För mer information, vänligen besök oss på vår websida unitron.com (Global) eller unitron.com/se (Sverige).

 

 

 

 

 

Kontakt:
Ann Marie Lang
Corporate Media Relations
(519) 895-0100 ext. 2104

annmarie.lang@unitron.com

Läs mer
Minimera
Nov 15, 2012
Unitron presenterar hörapparaten Max Super Power

Marknadens enda Super Power hörapparat som har utformats för att hantera överförstärkning och maximera talförståelse

 

15 november, 2012 – Kitchener, Kanada –  Unitron lanserade idag den nya Super Power-hörapparaten Max™ med tekniker som är speciellt framtagna för att tillgodose behoven hos människor med svår till grav hörselnedsättning. Max är den enda Super Power-hörapparaten på marknaden som både kan maximera talförståelsen och hantera överförstärkning – tack vare tillvänjningshanteraren Power, branschens första funktion för hantering av överförstärkning.  Max är nästa produkt som ska utrustas med Era™, Unitrons senaste plattform för ljudbearbetning.

 

Skyddar hörselhälsan på lång sikt genom att automatiskt minska förstärkningen
Max är en hörapparat som har tagits fram för att ge brukaren maximal kraft och maximalt skydd.  Det är den första och enda hörapparaten på marknaden som är utrustad med tillvänjningshanteraren Power, Unitrons unika och innovativa funktion som ger den upplevelse brukaren förväntar sig vid första utprovningen. Förstärkningen anpassas på ett varsamt och automatiskt sätt till en säkrare nivå i enlighet med branschens föreskrivna standarder för anpassningsformler.  Tillvänjningshanteraren Power ger audionomer möjlighet att utesluta överförstärkningsperioden som är vanlig bland människor med svår eller grav hörselnedsättning och på samma gång förbättra skyddet av patientens långsiktiga hörselhälsa. 

 

“Även om audionomer ser behovet av att minska förstärkningen för att kunna maximera talförståelsen och skydda den långsiktiga hörselhälsan hos brukare med svår eller grav hörselnedsättning, tackar brukarna oftast nej när audionomen vill pröva att sänka förstärkningen manuellt,” säger Donald Hayes, fil.dr., audiologichef på Unitron. “Med tillvänjningshanteraren Power har vi löst det problemet genom att den gradvis minskar förstärkningen och utnivån till säkrare nivåer automatiskt och utan att det märks.  Audionomen bestämmer lämplig starttid för patienten och använder sedan Unitrons program TrueFit™ för att fastställa den tidsplan som passar brukaren bäst för att minska förstärkning och MPO (max utnivå).”

 

Max lägger fokus på talförståelse
I hörapparaten Max finns tre inbyggda tekniker som är optimerade för att maximera talförståelsen utan att störa medvetenheten.  I Max-hörapparaterna används främst branschens standardformler NAL och DSL för att avgöra vilken förstärkningsnivå som kan maximera talförståelsen för människor med svår eller grav hörselnedsättning. Valet bygger på undersökningsresultat från flera årtionden och målsättningen inom Unitron att följa branschstandarderna för anpassningsformler. 

 

Unitrons viktiga funktion SmartFocus™ har specialanpassats för Max-hörapparater i Super Power-kategorin. Hörapparaterna är utrustade med funktioner såsom riktmikrofoner, förbättrad taluppfattning, brusreducering och förstärkning, vilka tillsammans skapar en ökad talförståelse och bekvämlighet för Max-brukaren utan att störa medvetenheten.

Max-hörappater är även utrustade med inbyggd frekvenskompression – en branschledande funktion för svår eller grav hörselnedsättning som förflyttar ljudet från områden där hörseln är mest nedsatt och komprimerar det till ett hörbart område så att brukaren kan uppleva hela ljudspektrat.

 

“Vi har fått ett fantastiskt bra gensvar från marknaden efter att vi släppte Era-plattformen och våra produktfamiljer Quantum™ och Moxi™ förra året,” säger Jan Metzdorff, VD på Unitron.  “Våra insatser när det gäller att erbjuda naturlig ljudkvalitet med överlägsen talförståelse har välkomnats varmt inom hörselvården.  Med Max-hörappaterna sträcker sig våra framsteg nu även till Super Power-kategorin – och vi blir därmed branschens första tillverkare som tar fram lösningar för det återkommande problemet med överförstärkning som samtidigt skyddar hörselhälsan på lång sikt och erbjuder talförståelse till brukare med svår eller grav hörselnedsättning.”

 

Om Unitron

Unitron är ett globalt företag som anser att hörselvårdsbranschen bygger på starka personliga relationer.  Vi har ett nära samarbete med audionomer för att kunna ge människor med nedsatt hörsel en bättre tillvaro.   Unitron är del av Sonovagruppen och har en lång meritlista när det gäller att utveckla innovativa hörselprodukter som ger ett naturligt ljud och enastående talförståelse. Unitrons huvudkontor är beläget i Kanada och det är härifrån vi distribuerar alla våra hörapparater till kunder i 60 olika länder.


Kontakt:
Ann Marie Lang
Corporate Media Relations
(519) 895-0100 ext. 2104
annmarie.lang@unitron.com

Läs mer
Minimera

Pressärenden och föredragsbokning

Hör av dig – vi blir alltid glada när vi får berätta mer om Unitron!

Laura McFadden
Director Unitron Media Relations
(519) 895-0100 ext. 2097
mediarelations@unitron.com

Youtube

Vi har några informativa videor som presenterar våra medarbetare och vår teknik