Sverige
Besök webbplatsen för Brukare Besök webbplatsen för Professionella
A Sonova brand
Feb 21, 2017
Unitron lanserar ny plattform och världens minsta laddningsbara hörapparat

Tempus tar kommandot över konversationer medan Moxi Fit R ger fulländad flexibilitet och komfort

21 februari 2017 – Kitchener, KanadaUnitron, en global innovatör inom hörsellösningar, tillkännagav idag världens minsta laddningsbara hörapparat i sin klass: Moxi Fit R, som bygger på Unitrons senaste plattform Tempus.

Det här är Moxi Fit R – världens minsta laddningsbara hörapparat i sin klass
Moxi Fit R från Unitron är världens minsta laddningsbara hörapparat som med fulländad flexibilitet och företagets prisbelönta design riktar sig till de 70 % av alla brukare som efterfrågar laddningsbara hörapparater1.


Tack vare den kraftfulla kapaciteten hos den nya Tempus-plattformen är Moxi Fit R:

  • bekväm, och ger över 24 timmars drifttid med 90 minuters trådlös ljudstreaming på en natts laddning,
  • flexibel, med tanke på att den kan använda både laddningsbara batterier och traditionella zink-luft-batterier som reserv,
  • lätt att använda, med en telespole och tryckknapp för optimal kontroll, samt
  • miljövänlig, eftersom den laddningsbara lösningen ersätter upp till 100 vanliga batterier.

  

Unitron_TempusFamily_Version1_LG_RGB_FIN_HR2

   

Dagens hälsovårdskonsumenter efterfrågar samma flexibilitet och bekvämlighet från sina hörapparater som de gör när det gäller smarttelefoner och andra personliga tillhörigheter. Samtidigt vill de inte kompromissa med komforten eller estetiken”, säger Andre de Goeij, Director of Product Management and Product Marketing på Unitron. ”Moxi Fit R undanröjer eventuella kompromisser mellan hörapparatens laddningskapacitet och dess storlek, så att brukarna kan dra nytta av fulländad flexibilitet levererad i världens minsta laddningsbara hörapparat.”

Tempus är bäst på konversationer
Personer som använder hörapparater ägnar nästan ⅔ av varje dag åt att försöka ta del av konversationer2, och konversationer i buller och folksamlingar är de lyssningssituationer som är svårast att överkomma3. I och med Tempus lanseras ny teknologi på marknaden som gör det möjligt för brukaren att aktivt delta i alla slags konversationer, även när dessa äger rum i starkt bakgrundsbuller. Tempus intelligenta SoundCore-teknologi möjliggör detta genom att orkestrera fyra olika funktioner som i samverkan bildar en uppfattning om lyssningsmiljön och gör löpande justeringar därefter. Tempus är 50 % mer tillförlitlig och 36 % snabbare på att identifiera och lokalisera tal än den föregående Unitron-plattformen. Nu uppnås den mest realistiska och naturtrogna lyssningen hittills.

”Traditionella hörapparater kan inte identifiera från vilken riktning talet kommer och hjälper därför inte brukaren som försöker lokalisera konversationstalets riktning”, förklarar Ara Talaslian, Vice President of R&D på Unitron. ”Med Tempus-plattformen har vi gjort enorma framsteg när det gäller tillförlitligheten och vår förmåga att simultant förstå lyssningsmiljön och fastställa exakt från vilken riktning talet kommer. Dessa två egenskaper innebär att brukarens förmåga att förstå och lokalisera ljudets källa når en helt ny nivå. Ljudkvaliteten blir bättre och lyssningsupplevelsen mer realistisk, naturlig och behaglig. När man ser till kapaciteten hos det avancerade ljudsystem som Tempus och den lilla laddningsbara Moxi Fit R utgör tillsammans är detta tveklöst den mest avancerade hörsellösning Unitron har presenterat.”

En ögonblicksbild av brukarens lyssningsvardag
Unitron fortsätter att lansera innovationer bortom själva produkten med målsättningen att förbättra den övergripande brukarupplevelsen, idag genom att släppa en ny sida i TrueFit för brukarinsikter som ger en tydlig ögonblicksbild av brukarens lyssningsvardag. Dagens hälsovårdskonsumenter är mer informerade, mer i kontroll över sin hälsa och kräver en bättre upplevelse. Det banbrytande sammanförandet av Unitrons brukaromdömen och dataloggingen i Log It All ger audionomer tydliga sammanställningar som kan engagera till mer samarbetsinriktade diskussioner med dagens aktiva brukare och bidra till utvecklingen av mer personliga lösningar som resulterar i bättre utfall för brukarna.

 

1 Rechargeable hearing aid preferences survey. Heaingtracker.com. August 2016
2 Global Listening Environment Study. D. Hayes, Unitron 2016
3 MarkeTrak 9:A New Baseline “Estimating Hearing Loss and Adoption Rates and Exploring Key Aspects of the Patient Journey” Final Report March 2015.


 

MoxifitR_Dynamic_Black_400px

  

Om Unitron
Unitron är ett globalt företag som har förstått att hörselvårdsbranschen bygger på starka personliga relationer. Vi har ett nära samarbete med audionomer för att kunna ge människor med nedsatt hörsel en bättre tillvaro. Unitron är del av Sonovagruppen och har en lång meritlista när det gäller att utveckla innovativa hörselprodukter som ger ett naturligt ljud och enastående talförståelse. Unitrons huvudkontor är beläget i Kanada och det är härifrån vi distribuerar alla våra hörapparater till kunder i 60 olika länder. Om du vill ha mer information kan du besöka vår hemsida på unitron.com/se.

Contact:

Tracy Phillips

Unitron Media Relations

+1 519 895 0100 ext 2121

tracy.phillips@unitron.com

Ellyn Winters-Robinson
Ignition Communications
(519) 574-2196
ellyn@ignition.ca