Sverige
Besök webbplatsen för Brukare Besök webbplatsen för Professionella
A Sonova brand

Nyheter från Unitron

Nov 15, 2012
Unitron presenterar hörapparaten Max Super Power

Marknadens enda Super Power hörapparat som har utformats för att hantera överförstärkning och maximera talförståelse

 

15 november, 2012 – Kitchener, Kanada –  Unitron lanserade idag den nya Super Power-hörapparaten Max™ med tekniker som är speciellt framtagna för att tillgodose behoven hos människor med svår till grav hörselnedsättning. Max är den enda Super Power-hörapparaten på marknaden som både kan maximera talförståelsen och hantera överförstärkning – tack vare tillvänjningshanteraren Power, branschens första funktion för hantering av överförstärkning.  Max är nästa produkt som ska utrustas med Era™, Unitrons senaste plattform för ljudbearbetning.

 

Skyddar hörselhälsan på lång sikt genom att automatiskt minska förstärkningen
Max är en hörapparat som har tagits fram för att ge brukaren maximal kraft och maximalt skydd.  Det är den första och enda hörapparaten på marknaden som är utrustad med tillvänjningshanteraren Power, Unitrons unika och innovativa funktion som ger den upplevelse brukaren förväntar sig vid första utprovningen. Förstärkningen anpassas på ett varsamt och automatiskt sätt till en säkrare nivå i enlighet med branschens föreskrivna standarder för anpassningsformler.  Tillvänjningshanteraren Power ger audionomer möjlighet att utesluta överförstärkningsperioden som är vanlig bland människor med svår eller grav hörselnedsättning och på samma gång förbättra skyddet av patientens långsiktiga hörselhälsa. 

 

“Även om audionomer ser behovet av att minska förstärkningen för att kunna maximera talförståelsen och skydda den långsiktiga hörselhälsan hos brukare med svår eller grav hörselnedsättning, tackar brukarna oftast nej när audionomen vill pröva att sänka förstärkningen manuellt,” säger Donald Hayes, fil.dr., audiologichef på Unitron. “Med tillvänjningshanteraren Power har vi löst det problemet genom att den gradvis minskar förstärkningen och utnivån till säkrare nivåer automatiskt och utan att det märks.  Audionomen bestämmer lämplig starttid för patienten och använder sedan Unitrons program TrueFit™ för att fastställa den tidsplan som passar brukaren bäst för att minska förstärkning och MPO (max utnivå).”

 

Max lägger fokus på talförståelse
I hörapparaten Max finns tre inbyggda tekniker som är optimerade för att maximera talförståelsen utan att störa medvetenheten.  I Max-hörapparaterna används främst branschens standardformler NAL och DSL för att avgöra vilken förstärkningsnivå som kan maximera talförståelsen för människor med svår eller grav hörselnedsättning. Valet bygger på undersökningsresultat från flera årtionden och målsättningen inom Unitron att följa branschstandarderna för anpassningsformler. 

 

Unitrons viktiga funktion SmartFocus™ har specialanpassats för Max-hörapparater i Super Power-kategorin. Hörapparaterna är utrustade med funktioner såsom riktmikrofoner, förbättrad taluppfattning, brusreducering och förstärkning, vilka tillsammans skapar en ökad talförståelse och bekvämlighet för Max-brukaren utan att störa medvetenheten.

Max-hörappater är även utrustade med inbyggd frekvenskompression – en branschledande funktion för svår eller grav hörselnedsättning som förflyttar ljudet från områden där hörseln är mest nedsatt och komprimerar det till ett hörbart område så att brukaren kan uppleva hela ljudspektrat.

 

“Vi har fått ett fantastiskt bra gensvar från marknaden efter att vi släppte Era-plattformen och våra produktfamiljer Quantum™ och Moxi™ förra året,” säger Jan Metzdorff, VD på Unitron.  “Våra insatser när det gäller att erbjuda naturlig ljudkvalitet med överlägsen talförståelse har välkomnats varmt inom hörselvården.  Med Max-hörappaterna sträcker sig våra framsteg nu även till Super Power-kategorin – och vi blir därmed branschens första tillverkare som tar fram lösningar för det återkommande problemet med överförstärkning som samtidigt skyddar hörselhälsan på lång sikt och erbjuder talförståelse till brukare med svår eller grav hörselnedsättning.”

 

Om Unitron

Unitron är ett globalt företag som anser att hörselvårdsbranschen bygger på starka personliga relationer.  Vi har ett nära samarbete med audionomer för att kunna ge människor med nedsatt hörsel en bättre tillvaro.   Unitron är del av Sonovagruppen och har en lång meritlista när det gäller att utveckla innovativa hörselprodukter som ger ett naturligt ljud och enastående talförståelse. Unitrons huvudkontor är beläget i Kanada och det är härifrån vi distribuerar alla våra hörapparater till kunder i 60 olika länder.


Kontakt:
Ann Marie Lang
Corporate Media Relations
(519) 895-0100 ext. 2104
annmarie.lang@unitron.com