Sverige
Besök webbplatsen för Brukare Besök webbplatsen för Professionella
A Sonova brand

Nyheter från Unitron

Jun 04, 2014
Unitron firar 50 år

Teknik förändras men relationer fortsätter vara en viktig faktor i företagets historia

4 Juni, 2014 – Kitchener, ON, Kanada – Unitron är stolta över att fylla 50 år av starka relationer till våra kunder och att vi levererat både service och produkter som hjälper våra kunder att i sin tur hjälpa sina kunder.  

 

 

Vid starten 1964 i Newfoundland, Kanada, av kollegorna Fred Stork, Rolf Strothmann och Rolf Dohmer, blev Unitron den första kanadensiska tillverkaren av hörsellösningar. Unitron är i dagsläget ett av de snabbast växande hörapparatsleverantörerna i världen, med globalt och kanadensiskt huvudkontor i Waterloo-regionen, kanadas ’silicon valley’. Idag levererar Unitron hörapprater till ca 70 länder via 20 internationella kontor och ett nätverk av distributionspartners. Genom historien har Unitron stärkts och växt , alltid vägledd av tron att den här branschen byggs av styrkan i personliga relationer, och att produkterna är verkliga möjligheter till att göra livet bättre för människor med hörselnedsättning.

 En historia av innovation för att göra livet bättre

Från begynnelsen har produktutvecklingen fokuserat på produkter och egenskaper som erbjuder verkliga fördelar för användarna. På 60-talet till mitten av 80-talet – de analoga åren – blev Unitron ledande inom BTE för personer med svår till grav hörselnedsättning. På 90-talet, då programmerbara apparater med anpassningsprogram förändrade branschen fanns Unitron där med användarvänliga, intuitiva förbättringar till anpassningsprogrammen som gjorde anpassningar följdsamma och gav en bra förstagångsanpassning. Den digitala revolutionen var på tur vilken skulle förändra branschen för alltid. Först introducerade Unitron Unison, produkten som gjorde digital teknik tillgänglig för alla, och idag fortsätter företaget att utveckla signaturegenskaper med fokus på bevarande och tydlighet av tal, här kan nämnas prisbelönta AntiShockTM, SmartFocusTM och nu senast SpeechZoneTM 2.

Unitron’s President Jan Metzdorff håller i en Moxi Kiss (vänster); En av Unitron’s grundare Rolf Dohmer håller en 210 BTE från 1965 (höger)


Relationer fortsätter vara en faktor

Innovation har alltid varit en viktig del av Unitron’s produkthistoria, men företaget har också bibehållit en fortsatt övertygelse om att relationer är fundamentet till företagssamheten och våra kunders framgång. Förklarar Unitrons President Jan Metzdorff ” sedan starten har Unitron förstått att den här branschen är personlig. Det var sant för 50 år sedan och det stämmer även idag. Relationerna vi byggt med hörselbranschen och hur vi stödjer kliniker att skapa starka band med sina kunder har aldrig varit viktigare.

 

En annan konstant i Unitron’s historia är människor. Fortsätter Metzdorff, ”våra lokala och globala team har alltid jobbat outtröttligt för att stödja våra kunder, samtidigt som de för oss framåt som en växande global organisation. Förmågan, innovation och medkänsla, samt de starka banden de har byggt med våra kunder, har gjort oss till vad Unitron är idag.”

 

Unitron sätter prägel på sin 50 årsdag med lokala event som lyfter fram ’favoritljud” från de gångna 50 åren.

 


Om Unitron
Unitron är ett globalt företag som förstår att hörselbranschen byggs av starka personliga relationer. Vi arbetar i nära relation med audionomer för att förbättra livet för människor med hörselnedsättning. Som medlem i Sonova Group har Unitron en gedigen historia med hörsellösningar som erbjuder naturligt ljud med enastående talförståelse. Huvudkontoret som är beläget i kanada distribuerar kompletta serier hörapparater till över 60 länder. För mer information, vänligen besök oss på vår websida unitron.com (Global) eller unitron.com/se (Sverige).

 

 

Kontact:
Ann Marie Lang
Corporate Media Relations
(519) 895-0100 ext. 2104
annmarie.lang@unitron.com