Hvad er forskellen på Bluetooth Classic og Bluetooth Low Energy?

Bluetooth er en trådløs neTVærksprotokol (ligesom wi-fi) med kort rækkevidde, der er designet til at oprette forbindelse til enheder hurtigt og automatisk uden ledninger. Det kan bruges til at forbinde:

• Mobiltelefoner til hinanden, så de kan udveksle billeder, ringetoner, musik osv.
  • Computer til enheder som mus, tastaturer, printere osv.
  • Headsets til mobiltelefoner, så de kan betjenes håndfrit (Bluetooth-ekstraudstyr til biler)

Bluetooth-enheder registrerer og opretter forbindelse til hinanden automatisk, så enhederne let kan kommunikere med hinanden.

Den nuværende version af Bluetooth er 4.2, og der findes to versioner: Bluetooth Classic og Bluetooth Low Energy.

• Bluetooth Classic er velegnet til at oprette forbindelse mellem mobiltelefoner og Bluetooth-headsets til telefonopkald
  • Bluetooth Low Energy er en version af Bluetooth med ultralavt energiforbrug, der er beregnet til lavenergi-sensorer og -tilbehørsdele. Det er perfekt, hvis der ikke er behov for konstant forbindelse, men derimod lang batterilevetid. Det er ikke velegnet til at streame lyd
Bluetooth-høreapparaterne er Bluetooth 4.2-certificerede og understøtter håndfri profil (HFP) til telefonopkald og Bluetooth Low Energy (BT LE) til Remote Plus-appen.